Campingtopper: stokbrood met romige tomatensaus

Romig tomatensausje met geitenkaas

Fijn! Vakantie! En dus vertrokken we voor twee weken naar de ongerepte natuur van de Franse Pyreneeën en de woeste golven van de Atlantische oceaan. Fan van kamperen, gewapend met twee kleine Campinggaz-pitjes hebben we heerlijk primitief gekookt.

Als echte Nederlanders hebben we geprobeerd te integreren in de Franse gewoontes. Dus aten we stokbrood bij alles en ratatouille op z’n tijd. In ieder geval één keer werd het een daverend succes toen we er een geitenkaas-tomatensausje bij maakten. Deze was zo zacht en romig dat we er de pan tot op de laatste druppel voor uitlikten. En dat zegt iets!

Daarom deel ik graag het recept van het sausje met je. Lekker voor op vakantie, maar ook heerlijk voor een borrelhap-sausje thuis. Binnen een handomdraai is ‘ie klaar. Oh, en binnen nog een handomdraai is ‘ie op (mark my words;).

Dit heb je nodig voor 2 personen:
– 1 baguette céréales;

Voor de saus
– 1/2 doosje passata di pomodoro;
– 4 schijfjes zachte geitenkaas;
– een klein uitje;
– 1 rijpe tomaat in kleine stukjes;
– Italiaanse kruiden (er is nogal wat verschil in Italiaanse kruiden. Ik gebruik die van de Toko: ‘Tuana Specerijen’);

Zo maak je het
Bak in een pannetje de ui op en schenk de passata erbij. Na ongeveer twee minuten voeg je de tomaten toe en na weer twee minuten de schijfjes geitenkaas. Zet op laag vuur en laat de geitenkaas smelten. Roer regelmatig door. Je maakt het sausje af met de Italiaanse kruiden. Goed doorroeren en dan van het vuur afhalen. Laat de saus íets afkoelen en dip vervolgens je stokbroodjes erin. Het smaakt btw heerlijk met ratatouille (ook daar ben ik fan van;).

romig tomatensausje met geitenkaas

It is delicious!
Bon appetit:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *