Zomerse mangotiramisu

Vandaag was ik een dagje vrij en, hoewel het heerlijk weer was (is), moest ik toch van mezelf hard studeren. Uiteraard liep de dag totaal anders dan gepland. Na een bezoekje Kwantum fietste ik langs een toko waar ze grote mango’s voor ’n topprijsje verkochten (drie voor een euro). Je begrijpt: die kon ik niet laten liggen (want ik hóú van mango’s en bij de supermarkten zijn ze altijd belachelijk duur). De mango’s waren al behoorlijk rijp en daarom ‘moest’ ik ze vanmiddag direct maar verwerken in een heerlijk toetje. Thuis ontdekte ik een bijzonder goed recept voor aardbeientiramisu die ik als inspiratie heb gebruikt voor dit tongstrelende gebakje.

En zo begon het grote SOG’en en maakte ik een heerlijke tiramisu die nu al mijn lievelings is. Maken dus!

Bereidingstijd: 20 minuten en (minimaal) 2 uur in de koelkast.
Dit heb je nodig:
1 pak lange vingers
250 gram mascarpone
250 gram Griekse yoghurt
500 gram goed rijpe mango
25 gram poeder suiker
100 ml witte wijn
200 ml vers geperste sinaasappelsap

 

Zo doe je het:
Meng de yoghurt, mascarpone en poedersuiker. Meng de wijn en de sinaasappelsap. Snijd de mango in stukjes en pureer 200 gram. Leg de eerste helft van de lange vingers in het sap-wijn-mengsel zodat de koek het vocht opneemt.
Bedek de schaal met de helft van de lange vingers en verdeel daarover de helft van Griekse yoghurt-mengsel. Strijk het gelijkmatig uit. Verdeel daarover 3/4 van de mangopuree. Leg vervolgens de rest van de lange vingers in de sap en bedek daarmee de mangopuree. Strijk de rest van het Griekse yoghurt-mengsel erover uit met daaroverheen het laatste deel van de mangopuree.
Tijd om de tiramisu voor een paar uur op te laten stijven in de koelkast!

 

Als topping gebruik je de overige 300 gram mangostukjes. Verdeel ze gelijkmatig over de mangopuree. Et voila, een heerlijk toetje om je vingers bij op te eten:).

 

 Eet smakelijk!

 

3 gedachten over “Zomerse mangotiramisu”

  1. Wat ziet dit toetje er geweldig uit. Van het weekend ga ik mij aan het recept wagen en de rest van de witte wijn schenk ik in een glas en dan zeg ik:
    Proost! Op de eerste reactie. Dat er nog maar veeeellleeeee reacties mogen volgen op JOUW blog 🙂

    1. Well, dan zou ik er dezelfde hoeveelheid (vers geperste) sinaasappelsap voor gebruiken. Smaakt echt even goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *